Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raionului a primit în vizită o delegație din Austria
Conducerea raionului a primit în vizită o delegație din Austria

Conducerea raionului Dubăsari, pe data de 2 aprilie 2024, a primit în vizită președintele AO Holzkiste-Moldova și o delegație din Austria.
La întâlnirea oficială, organizată la sediul Consiliului raional Dubăsari, cu participarea dlui Oleg DIORDIEV, a dlui Georg BURGER-SCHEIDLIN, dl Richard PICHLER, dna Sara RONZONI, dna Raluca VERWEIN-SALMNESCU, de către președintele raionului dl Sergiu GRIGORIEV și șefa Structurii teritoriale de asistență socială Dubăsari dna Elena CONSTANTINOV au fost abordate subiecte vitale cu impact direct asupra cetățenilor raionului.
Pe parcursul întrunirii, oficialii au purtat discuții privind protecția și respectarea drepturilor fundamentale ale copiilor, în conformitate cu standardele internaționale și legislația națională.
De asemenea, un alt subiect major a constituit și analiza criteriilor de evaluare și elaborare a unor strategii, care vor contribui la dezvoltarea și consolidarea serviciilor sociale destinate îngrijirii și protecției copiilor, având în vedere necesitățile specifice ale acestora.
Fiind un domeniu stringent, care necesită implicare și susținere zilnică, oaspeții au analizat problemele complexe cu care se confruntă copiii aflați în situații de risc social, concomitent identificând și unele soluții pentru remedierea acestora, cu accent pe prevenție și intervenție promptă.
Subiecții participanți la întrunirea dată și-au etalat deschiderea pentru explorarea și promovarea modalităților de colaborare mai strânsă și eficientă cu autoritățile publice relevante, în vederea implementării politicilor și programelor sociale destinate sprijinirii copiilor și familiilor acestora.
Președintele raionului a subliniat importanța și aportul Austriei în susținerea păturilor vulnerabile din raion.
Amintim că, asociația „Holzkiste-Moldova” anterior denumită „Lădița cu lemne” , a fost fondată în anul 2014, a oferit ajutor social sub diferite forme pentru a sprijini oamenii în etate, oamenii fără adăpost, persoanele cu dizabilități, și în general persoanele aflate în dificultate.
De asprijinul acestei asociații, de la fondare și până în prezent, s-au bucurat multe familii din raionul Dubăsari, beneficiind fie de lemne pentru foc, fie de renovarea și dotarea caselor de locuit cu uși și ferestre, mobilier, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite pentru școală, scaune cu rotile pentru a aduce un strop de fericire pe fețele celor mai triști ca noi.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Conducerea raionului a primit în vizită o delegație din Austria - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta